Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Graf

Omschrijving GRAFMONUMENT, geheel in keramische tegelwerk uitgevoerd in Art-Decostijl. De omtrek van het graf wordt door banden van keramische tegeltjes (10 x 10 cm) begrensd. In het opstaand eindstuk is een veld uitgespaard boven een lage segmentboogvormige opbouw die door lage kolommetjes wordt geflankeerd. Twee in tegeltjes uitgevoerde vazen komen binnen de door genoemde banden voor. Tekst: "Rust zacht". Waardering Grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst in Artdéco-stijl, tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514348
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf in Utrecht