Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht


Beschrijving van Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca

Omschrijving Door ijzeren hekwerk begrensd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 30a), bestaande uit liggende rechthoekige zerk met op de kop een op hoge voet en sokkel geplaatste gebroken zuil met wapen en een krans en hekwerk, bestaande uit ijzeren, gedoofde fakkels op stenen voet, tussen de fakkels een bewerkte ketting. Op de sokkel geschreven tekst :" Hier ligt begraven Jonkheer Hugo Antonio Lopez Suasso Diaz da Fonseca / kandidaat in de letteren en student inde regten/ tweede zoon van jonkheer Antonio Lopez Suasso Diaz da Fonseca/ lid der ridderschap van zuid-Holland/ en van wijlen vrouwe Esther Elizabeth de Carteret van het eiland Jerseij / vroegtijdig aan de wetenschappen / die hij met zulk een gelukkig gevolg beoefende en aan zijne zwaar getroffene betrekkingen en vrienden / ontrukt, ontsliep hij in den geringen leeftijd van 21 jaren / den 22 januari 18?6 " Waardering Grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de Eerste Algemene begraafplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514340
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)