Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument voor een kind in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1880


Beschrijving van Grafmonument voor een kind

Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hardstenen geprofileerde basement. Op de voet marmeren plaat met opschrift " Zalig is der kindern lot / jong gestorven/ vroeg bij God". Waardering Grafmonument voor een kind van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek kindergraf. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514339
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument voor een kind in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving Door ijzeren hekwerk begrensd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 30a), bestaande uit liggende rechthoekige zerk met op de kop een op ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)