Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van Oort in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Grafmonument van Oort

Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaande uit een stèle en twee liggende hardstenen dekplaten. Stèle op sokkel, met aan weerszijden een hangende toorts, op de stèle een ronde naamplaat omsloten door Ouroboros (een zich in de staart bijtende slang) het geheel bekroond met een half rond fronton waarbinnen een gevleugelde zandloper is afgebeeld. Liggende steen rechts met tekst:" HIER RUST/ Maria Lidewina Anna van Schevikhoven geb. van Oort/ geb. 1868 - overl. 1912 / en Dirk Petrus Hermanu van Oort/ geboren 3 februari 1865/ overleden 23 augustus 1921. Linker liggende steen met deels door verwering en begroeiing onleesbare tekst. Waardering 19e-eeuws grafmonument met voor de grafcultuur kenmerkende symboliek, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514337
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument van Oort in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving Door ijzeren hekwerk begrensd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 30a), bestaande uit liggende rechthoekige zerk met op de kop een op ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)