Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1875


Beschrijving van Grafmonument

Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op hardstenen basement. Stèle met wapen binnen geprofileerde lijst en fronton. Wapen met toren en vrouwenfiguur met speer en schild in de rechterhand, in de linkerhand een torentje. Wapens met wapenspreuk "oppugnari poterit expugnari nunquam" . Op de steen de (onvolledige) tekst:" Gottes Liebe uns mur (?) Alten/ hat in Jesu wohl erhalten " Waardering 19e-eeuws grafmonument met rijk uitgevoerd wapen met wapenspreuk, van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514336
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving Door ijzeren hekwerk begrensd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 30a), bestaande uit liggende rechthoekige zerk met op de kop een op ..

Kaart & Routeplanner