Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument familie Schuyt in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1875


Beschrijving van Grafmonument familie Schuyt

Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vier hoeken in gietijzer uitgevoerde zandlopers op vierkante hardstenen plinten en in het midden een neoclassicistische stéle in gietijzer, met geprofileerde basementen op rechte plint, zich licht verjongende vierkante schacht en overkragende bekroning met frontons en acroteria. Op de schacht aan de oostzijde het opschrift "DE FAMILIE SCHUYT" boven twee gespreide vleugels in reliëf; in het midden van de frontons reliëfs van een vijfpuntige ster; de acroteria zijn voorzien van maskers. Grafkelder afgedekt met stenen platen. Waardering 19e-eeuwse grafmonument met voor de grafcultuur kenmerkende symboliek en bijzonder materiaalgebruik, behorende tot begraafplaats 'Soestbergen' en als zodanig van algemeen belang vanwege de cultuur- en funerair historische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514335
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grafmonument familie Schuyt in Utrecht

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Graf Lopez Suasso Diaz da Fonseca

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving Door ijzeren hekwerk begrensd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 30a), bestaande uit liggende rechthoekige zerk met op de kop een op ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)