Grafmonument familie Schuyt in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht

Beschrijving van Grafmonument familie Schuyt

Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vier hoeken in gietijzer uitgevoerde zandlopers op vierkante hardstenen plinten en in het midden een neoclassicistische stéle in gietijzer, met geprofileerde basementen op rechte plint, zich licht verjongende vierkante schacht en overkragende bekroning met frontons en acroteria. Op de schacht aan de oostzijde het opschrift "DE FAMILIE SCHUYT" boven twee gespreide vleugels in reliëf; in het midden van de frontons reliëfs van een vijfpuntige ster; de acroteria zijn voorzien van maskers. Grafkelder afgedekt met stenen platen. Waardering 19e-eeuwse grafmonument met voor de grafcultuur kenmerkende symboliek en bijzonder materiaalgebruik, behorende tot begraafplaats 'Soestbergen' en als zodanig van algemeen belang vanwege de cultuur- en funerair historische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)