Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Graf Abraham des Amorie van der Hoeven in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1855


Beschrijving van Graf Abraham des Amorie van der Hoeven

Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 50), blijkens inscripties ter nagedachtenis van ds. A. Amouries van der Hoeven, uitgevoerd in hardsteen met toepassing traptreden, rechte basementen, profiellijsten, vlakke frontons en acroteria en een aan vier zijden geprofileerde obelisk met vierpas motief. Tekst voorzijde: "Ter nagedachtenis van Abraham des Amorie van der Hoeven". Tekst aan noordzijde: " geboren 22 february (1798) te Rotterdam"- Tekst aan achterzijde:" Hoogleraar in de godgeleerdheid aan het seminarium der Remonstranen". Tekst aan zuidzijde:" Overleden 29 juli 1855 nabij Arnhem". Waardering 19e-eeuws grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst, tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514330
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Graf Abraham des Amorie van der Hoeven in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Kaart & Routeplanner

Route naar Graf Abraham des Amorie van der Hoeven in Utrecht

Foto's (1)