Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Familiegraf Van Beuningen in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1850


Beschrijving van Familiegraf Van Beuningen

Omschrijving In eclectische trant uitgevoerde GRAFKELDER, blijkens het reliëf boven de ingang, bestemd voor de familie van Beuningen (vak 5, grafnummer 508), in de vorm van een grafhuisje, geheel met hardsteen bekleed, omringd door schuin aflopende dekplaten op een sokkel, waarin gietijzeren luchtroosters. Het huisgedeelte heeft een met afdeklijsten afgesloten puntgevel, waarin een dubbele boogvormige strokendeur met siergehengen, een geprofileerde rondboognis met ondermeer een gebogen tandfries en twee gestileerde pijnappels; bij de hoeken gestileerde colonetten en rozetten; op de schouderstukken en in de middelste bekroning een combinatie van blad- en bloemmotieven; het zadeldak heeft hogel-achtige bekroningen op de nokvorst en de langsgevels worden afgesloten door een rondboogfries. Waardering 19e-eeuwse familiegrafkelder van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische - en kunsthistorische waarde als karakteristiek voorbeeld van grafkunst en vanwege de verbondenheid met de familie van Beuningen. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514328
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Familiegraf Van Beuningen in Utrecht

Grafmonument familie Schuyt

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 7, grafnr 5) voor de familie Schuyt, bestaande uit grote met hardstenen platen gedekte sokkel met bij de vie..

Grafmonument

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAF (vak 6, grafnr 101) met hardstenen stèle op zware voet met inscriptie, met bijbehorend sierlijk gesmeed ijzeren hek op h..

Grafmonument van Oort

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving In eclectische trant uitgevoerd GRAFMONUMENT (vak 9, grafnr 36), blijkens de inscriptie ter nagedachtenis van Van Oort, bestaa..

Grafmonument prof. J.I. Doedes

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 228E) in de vorm van een obelisk op geprofileerde rechte sokkel, uitgevoerd in graniet blijkens de..

Grafmonument voor een kind

Gansstraat 167
Utrecht
Omschrijving GRAFMONUMENT (vak 5, grafnr 70) voor een kind bestaande uit op ruwgehakte blok geplaatste gebroken zuil. Marmeren zuil op hard..

Kaart & Routeplanner

Route naar Familiegraf Van Beuningen in Utrecht

Foto's (1)