Graf familie Van Son in Utrecht

Graf Begraafplaats

Gansstraat 167
3582EG Utrecht

Beschrijving van Graf familie Van Son

Omschrijving Door sierlijk gesmeed voetinghek met hardstenen platen en gebeeldhouwde pijlers omsloten GRAF van de familie van Son (vak 10b, grafnummer 1B) blijkens inscriptie in de staande steen, uitgevoerd in gotische letter, voor de familie Van Son. De hardstenen stèle bevat voorts ondermeer een driepas-motief in een gezwenkte spitsboog en een keperboogvormige bekroning met reliëf en te weerszijden schuine afdekplaten. Voor de stèle een eenvoudige tombe met inscriptie. Links hiervan nog een eenvoudige stèle met inscriptie. Tekst op de liggende steen, in cursief :" De Heere heeft gegeven, en de Heere heeft genomen, de naam des Heeren zij geloofd ! Job 1.21/ Zalig zijn de dooden,/ die in den Heere sterven. Openb: XIV. 13/ Want het leven is mij Christus/ en het sterven is mij gewin. Fil. I:21" "Maria Wilhelmina/ Vincentia van Son Geb: Band/ geb: te sgravenhage den 4 october 1826/ overl: te Utrecht 28 december 1872/ Hendrik Jan Abraham van Son/ geb: te Singapore den 7 october 1823/ overl: te Utrecht den 4 mei 1880/ Maria Wilhelmina/ Vincentia/ geb: 19 juni 1888 - overl: 7 febr 1903/ Petronella Louise Carolina/ van Son geb: Band/ geb: 10 oct. 1822 - overl. 16 nov. 1883/ Henri van Son/ geb: 19 maart 1856 - overl. 19 maart 1914 Waardering 19e-eeuws familiegraf met bijbehorende omheining van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde als voorbeeld van grafkunst. Tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats Soestbergen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)