Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in Utrecht

Woonhuis

Oude Houtensepad 3
3582CW Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Dienstwoning

Omschrijving Eenvoudig, omstreeks 1900 tot DIENSTWONING bij de begraafplaats 'Soestbergen' verbouwd eenlaags woonhuis met witgepleisterde gevels onder met donkergrijze pannen gedekt zadeldak. Voorts begane gronds enkele beluikte 4x(2+3) vensters en deur in voorgevel onder tweeruits bovenlicht. Waardering Dienstwoning van algemeen belang vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van de begraafplaats 'Soestbergen'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514321
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in Utrecht

Pand, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning

Oude Houtensepad 1
Utrecht
Een pand uit het eerste kwart van de 19e eeuw, waarschijnlijk gebouwd als tuinderswoning, bestaande uit een bouwlaag en een zadeldak met de ..

Landelijk huis

Oude Houtensepad 2
Utrecht
Landelijk huis uit het begin van de 19e eeuw, bestaande uit een bouwlaag met de kap evenwijdig aan de straat en een vlak gedekte kelder. He..

2e Algemene Begraafplaats Kovelswade, aanleg

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Parkaanleg Complexonderdeel 1 PARKAANLEG van de begraafplaats met centraal een kruisvormige opzet ..

Ontvangstgebouw

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats- Ontvangstgebouw Complexonderdeel 2 Omschrijving Eenlaags ONTVANGSTGEBOUW naar ontwerp van W.G. Nie..

Graf familie Hamburger

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Graftekens opgericht voor de familie Hamburger Complexonderdeel 5 Omschrijving Vier rechtopstaan..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning in Utrecht

Foto's (1)