Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grafmonument van Luit Blom in Utrecht

Graf Begraafplaats

Koningsweg nr 47
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1932


Beschrijving van Grafmonument van Luit Blom

Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Grafteken van Luit Blom (1878-1932) Complexonderdeel 6 Omschrijving GRAFMONUMENT bestaande uit hardstenen zerk en geklonken ijzeren constructie, uitgevoerd in de vorm van een spoorbrug. Tekst op staande plaat: " Rustplaats van onzen lieven man en vader Luit Blom/ geb. 14 nov. 1878 - overl. 25 aug. 1932/ en onze lieve moeder Cornelia Susanna van Dokkum/ geb. 15 febr. 1880 - overl. 13 aug. 1960 / ps 116:11". En op plaatje er bij gezet: "Ter nagedachtenis aan onzen hooggeachten chef en vriend L. Blom van beambten en werklieden van Werkspoor". Waardering Grafmonument van algemeen belang vanwege de kunsthistorische waarde vanwege de opmerkelijke vormgeving en tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van begraafplaats Kovelswade. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514303
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Grafmonument van Luit Blom
2e Algemene Begraafplaats Kovelswade A 02.JPG
Jaar 1934
Locatie Kovelswade, Utrecht
Monumentnummer 514303
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het grafmonument van Luit Blom op 2e Algemene Begraafplaats Kovelswade in de Nederlandse stad Utrecht is een rijksmonument.

Achtergrond

Luit Blom (1878-1932) was als lasser werkzaam op de afdeling Bruggenbouw van Werkspoor, hij was daarnaast sociaal actief en mede-oprichter van woningstichting Eigen Haard.[1]

Beschrijving

Het monument bestaat uit een staande hardstenen zerk en een geklonken ijzeren constructie in de vorm van een spoorbrug die werd gemaakt door zijn collega's. Op een hardstenen plaat staat de tekst

Aanhalingsteken openen

Ter nagedachtenis aan onzen hooggeachten chef en vriend L. Blom van beambten en werklieden van Werkspoor

Aanhalingsteken sluiten

Waardering

Het grafmonument werd in 2001 in het Monumentenregister opgenomen "vanwege de kunsthistorische waarde vanwege de opmerkelijke vormgeving en tevens vanwege de funerair-historische waarde als onderdeel van begraafplaats Kovelswade."[2]

Zie ook


Monumenten in de buurt van Grafmonument van Luit Blom in Utrecht

2e Algemene Begraafplaats Kovelswade, aanleg

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Parkaanleg Complexonderdeel 1 PARKAANLEG van de begraafplaats met centraal een kruisvormige opzet ..

Ontvangstgebouw

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats- Ontvangstgebouw Complexonderdeel 2 Omschrijving Eenlaags ONTVANGSTGEBOUW naar ontwerp van W.G. Nie..

Graf familie Hamburger

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Graftekens opgericht voor de familie Hamburger Complexonderdeel 5 Omschrijving Vier rechtopstaan..

Grafteken Anthonie Begeer

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Graftombe van Anthonie Begeer (1856-1910) Complexonderdeel 7 Omschrijving GRAFMONUMENT bestaande..

Familiegraf Van Noordenne Verloop

Koningsweg nr. 47
Utrecht
Koningsweg - 2e Algemene Begraafplaats - Familiegraf Noordenne Verloop Complexonderdeel 8 Omschrijving FAMILIEGRAF bestaande uit graftombe..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)