Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug in Utrecht

Weg En Waterwerk

Maliesingel 77
3582AB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1873-1875


Beschrijving van Brug

Omschrijving Achter op het terrein gelegen betonnen VOETGANGERSBRUGGETJE over de Minstroom, met bakstenen landhoofden en betonnen muurtjes, tevens aan de zijde van de tuin een in beton opgetrokken poortje in neo-gotische vormgeving met daarin een (vernieuwde) deur. Vermoedelijk uit de bouwtijd van het complex. Waardering Voetgangersbrug met poortje van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde vanwege de neo-gotische vormgeving en als vroeg voorbeeld van betongebruik, tevens vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van het Hieronymuscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514281
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug in Utrecht

Hiëronymushuis

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Hoofdgebouw en kapel van BEJAARDEN- en WEESHUIS, op samengestelde plattegrond, met een symmetrische hoofdopzet bestaande uit e..

Woning

Maliesingel 77
Utrecht
Maliesingel 77 - Hieronymushuis - dienstwoning Omschrijving Vrijstaande DIENSTWONING uit circa 1873, gelegen aan de Minstroom. Pand opge..

Washuis

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Eenvoudig eenlaags WASHUIS op vierkante plattegrond in baksteen opgetrokken, met tentdak belegd met pannen, derde kwart van de..

Beheerderswoning

Maliesingel 74
Utrecht
Omschrijving Tot DIENSTWONING verbouwde T-boerderij, in 1873 naar ontwerp van A. Tepe, met alleen het woongedeelte nog intakt. De moderne a..

Abstederbrug

Tegenover Maliesingel 77
Utrecht
Inleiding ABSTEDERBRUG met HEKKEN en LANTAARNS gebouwd in 1901 in Jugendstil naar ontwerp van de Dienst Gemeentewerken onder directie van F..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brug in Utrecht