Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Washuis in Utrecht

Nijverheid Industrie

Maliesingel 77
3582AB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1874


Beschrijving van Washuis

Omschrijving Eenvoudig eenlaags WASHUIS op vierkante plattegrond in baksteen opgetrokken, met tentdak belegd met pannen, derde kwart van de 19de eeuw. In de gevels houten vensters en een deur in korfboogvormige nis. Het in slechte staat verkerende huisje is gelegen aan de rechterzijde van de tuin aan de Minstroom waarmee het via een deurtje in de muur functioneel is verbonden. Thans zonder functie. Waardering Washuis van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als relatief zeldzaam voorbeeld van een washuis en als (functioneel) onderdeel van het Roomskatholieke Hieronymuscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514280
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Washuis in Utrecht

Hiëronymushuis

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Hoofdgebouw en kapel van BEJAARDEN- en WEESHUIS, op samengestelde plattegrond, met een symmetrische hoofdopzet bestaande uit e..

Woning

Maliesingel 77
Utrecht
Maliesingel 77 - Hieronymushuis - dienstwoning Omschrijving Vrijstaande DIENSTWONING uit circa 1873, gelegen aan de Minstroom. Pand opge..

Brug

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Achter op het terrein gelegen betonnen VOETGANGERSBRUGGETJE over de Minstroom, met bakstenen landhoofden en betonnen muurtjes,..

Beheerderswoning

Maliesingel 74
Utrecht
Omschrijving Tot DIENSTWONING verbouwde T-boerderij, in 1873 naar ontwerp van A. Tepe, met alleen het woongedeelte nog intakt. De moderne a..

Abstederbrug

Tegenover Maliesingel 77
Utrecht
Inleiding ABSTEDERBRUG met HEKKEN en LANTAARNS gebouwd in 1901 in Jugendstil naar ontwerp van de Dienst Gemeentewerken onder directie van F..

Kaart & Routeplanner

Route naar Washuis in Utrecht