Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning in Utrecht

Woonhuis

Maliesingel 77
3582AB Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1873


Beschrijving van Woning

Maliesingel 77 - Hieronymushuis - dienstwoning Omschrijving Vrijstaande DIENSTWONING uit circa 1873, gelegen aan de Minstroom. Pand opgetrokken in baksteen, in neo-gotische stijl met min of meer rechthoekige plattegrond, twee bouwlagen onder zadeldak met steekkappen en met diverse trapgevels en Vlaamse gevels. Houten vensters. Voorts decoratie in de vorm van sierankers. Waardering Dienstwoning van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde als voorbeeld van neogotiek en als onderdeel van het oeuvre van A. Tepe. Van ensemblewaarde in relatie met de overige complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514279
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning in Utrecht

Hiëronymushuis

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Hoofdgebouw en kapel van BEJAARDEN- en WEESHUIS, op samengestelde plattegrond, met een symmetrische hoofdopzet bestaande uit e..

Washuis

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Eenvoudig eenlaags WASHUIS op vierkante plattegrond in baksteen opgetrokken, met tentdak belegd met pannen, derde kwart van de..

Brug

Maliesingel 77
Utrecht
Omschrijving Achter op het terrein gelegen betonnen VOETGANGERSBRUGGETJE over de Minstroom, met bakstenen landhoofden en betonnen muurtjes,..

Beheerderswoning

Maliesingel 74
Utrecht
Omschrijving Tot DIENSTWONING verbouwde T-boerderij, in 1873 naar ontwerp van A. Tepe, met alleen het woongedeelte nog intakt. De moderne a..

Abstederbrug

Tegenover Maliesingel 77
Utrecht
Inleiding ABSTEDERBRUG met HEKKEN en LANTAARNS gebouwd in 1901 in Jugendstil naar ontwerp van de Dienst Gemeentewerken onder directie van F..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woning in Utrecht