Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schotbalkbrug in Utrecht

Weg En Waterwerk

Kanaalweg 90 (tegenover)
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1887


Beschrijving van Schotbalkbrug

Omschrijving BRUG met schotbalkkering uit 1887, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen in de Kanaalweg ter hoogte van Park Oog in Al. De landhoofden zijn opgetrokken in baksteen en kunststeen met gleuven voor plaatsing schotbalken. De brug is voorzien van een houten brugdek met smeedijzeren leuningen. De schotbalkkering ligt naast de bijbehorende schutsluis. Waardering Brug met schotbalkkering van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514199
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schotbalkbrug in Utrecht

Sluisje

Kanaalweg 89 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving SCHUTSLUISJE met BRUGGETJE, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, uit 1889, gelegen ter hoogte van ..

Merwedesluiscomplex

Kanaalweg 89
Utrecht
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met smeedijzeren hek, uit 1889, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen a..

Ophaalbrug

Kanaalweg
Utrecht
Omschrijving IJzeren OPHAALBRUG uit 1886, behorend bij het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen over de Leidsche Rijn en in de Kana..

Sluisje

Kanaalweg 88 (bij)
Utrecht
Omschrijving SCHUTSLUIS, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gelegen in de Leidsche Rijn ter hoogte van ..

Muntbrug

Leidseweg 90 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving IJzeren DRAAIBRUG, 'Muntbrug', onderdeel uitmaken van het sluizencomplex, geslagen over het Merwedekanaal, ter plaatse van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schotbalkbrug in Utrecht