Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Goethebrug in Utrecht

Weg En Waterwerk

Kanaalweg (bij)
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1936


Beschrijving van Goethebrug

Omschrijving Vaste BRUG, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal. De brug is geslagen over de Vleutense Wetering, aangelegd in 1936, gelegen in het verlengde van de Goethelaan en Racinelaan, bestaande uit houten brugdek op ijzeren liggers, met een totale breedte van tien meter. Waardering Brug van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als uitdrukking van een bouwtechnische en typologische ontwikkeling. Van ensemblewaarde als onderdeel van het sluizencomplex in het Merwedekanaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514194
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Goethebrug in Utrecht

Schotbalkloodsen

Keulsekade 34
Utrecht
Omschrijving Twee geschakelde, op een omheind terrein gelegen SCHOTBALKLOODSEN, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Mer..

Sluiscomplex Merwedekanaal, 10 dienstwoningen

Keulsekade 24
Utrecht
Omschrijving Tien geschakelde DIENSTWONINGEN uit 1905, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gelegen aan d..

Basculebrug

Kanaalweg (tegenover)
Utrecht
Omschrijving Dubbele BASCULEBRUG, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gebouwd in 1904 bij aanleg van de ..

Stichtse Olie- en Lijnkoekenfabriek

Kanaalweg 91
Utrecht
Omschrijving FABRIEKSGEBOUW op samengestelde plattegrond bestaande uit drie bouwdelen, te weten: een hoofdvolume, georienteerd op het kanaa..

Dienstwoning Cereolfabriek

Everard Meijsterlaan 1
Utrecht
Omschrijving DIENSTWONING behorende bij sluizencomplex Merwedekanaal, gelegen aan de noordzijde van de Everard Meysterlaan. Het vrijstaande..

Kaart & Routeplanner

Route naar Goethebrug in Utrecht

Foto's (2)