Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sluisje in Utrecht

Weg En Waterwerk

Kanaalweg 88 (bij)
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1914-1915


Beschrijving van Sluisje

Omschrijving SCHUTSLUIS, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gelegen in de Leidsche Rijn ter hoogte van Park Oog in Al. De landhoofden zijn in baksteen en natuursteen uitgevoerd met houten sluisdeuren, gedateerd 1914 en 1916. Op de landhoofden ijzeren handbedieningsmechanismen, hekwerk. N.B. De oorspronkelijke houten puntdeuren zijn niet meer aanwezig. Waardering Schutsluis van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als functioneel waterbouwkundig onderdeel van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal. Van situationele waarde vanwege de ligging in de Leidsche Rijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514190
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sluisje in Utrecht

Ophaalbrug

Kanaalweg
Utrecht
Omschrijving IJzeren OPHAALBRUG uit 1886, behorend bij het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen over de Leidsche Rijn en in de Kana..

Merwedesluiscomplex

Kanaalweg 89
Utrecht
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met smeedijzeren hek, uit 1889, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen a..

Sluisje

Kanaalweg 89 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving SCHUTSLUISJE met BRUGGETJE, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, uit 1889, gelegen ter hoogte van ..

Merwedekanaal

Kanaalweg 88
Utrecht
Omschrijving Dubbele DIENSTWONING, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, uit 1885 gelegen op hoek Kanaalwe..

Schotbalkbrug

Kanaalweg 90 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving BRUG met schotbalkkering uit 1887, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen in de Kanaalweg te..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sluisje in Utrecht

Foto's (1)