Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schutsluis zuid in Utrecht

Weg En Waterwerk

Kanaalweg 88 (bij)
3500AA Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1904-1905


Beschrijving van Schutsluis zuid

Omschrijving Zuidoostelijke SCHUTSLUIS met sluiskom, behorend bij het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal, gebouwd in 1886-88 bij de aanleg van het Merwedekanaal, nabij de kruising met de Leidse Rijn. Dubbele houten puntdeuren en betonnen kolkmuren met sluishoofden in baksteen en natuursteen voorzien van smeedijzeren hekwerk. Waardering Sluis met sluiskom en hekwerk van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als functioneel onderdeel van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514188
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:49:28.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schutsluis zuid in Utrecht

Schutsluis noord

Kanaalweg 88 (bij)
Utrecht
Omschrijving Noordwestelijke SCHUTSLUIS met sluiskom, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gebouwd in 1904 in h..

Merwedekanaal

Kanaalweg 90
Utrecht
Omschrijving SLUISWACHTERSWONING met bergplaats onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in en om het Merwedekanaal uit 1890, gelegen aan..

Schotbalkbrug

Kanaalweg 90 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving BRUG met schotbalkkering uit 1887, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, gelegen in de Kanaalweg te..

Huis Oog in Al

Park Oog in Al 1
Utrecht
Huis Oog in Al. Rechthoekig landhuis uit de 18e eeuw met uitgebouwde halfronde kamer uit de aanvang der 19e eeuw. Moderne toevoegingen.

Sluisje

Kanaalweg 89 (tegenover)
Utrecht
Omschrijving SCHUTSLUISJE met BRUGGETJE, onderdeel uitmakend van het sluizencomplex in het Merwedekanaal, uit 1889, gelegen ter hoogte van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schutsluis zuid in Utrecht