Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Arbeiderswoningen behorende bij aardewerkfabriek Mobach in Utrecht

Woonhuis

Kanaalweg 25
3526KM Utrecht
Utrecht

Bouwjaar: 1895-1913


Beschrijving van Arbeiderswoningen behorende bij aardewerkfabriek Mobach

Kanaalweg 24 - arbeiderswoningen plateelbakkerij Mobach Omschrijving Complexonderdeel 2\ Eenvoudig dubbele DIENSTWONING uit begin 20e eeuw, behorende bij plateelbakkerij op voorterrein, bestaande uit éénlaags overdwars gesitueerd geschakelde woningen met pannen zadeldak. De deur- en venstertravee zijn gespiegeld geschakeld, beiden met bovenlichten. In de kap een eenvoudige dakkapel. Waardering Dubbel woonhuis van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde als onderdeel van het complex van de aardewerkfabriek Mobach. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514171
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Arbeiderswoningen behorende bij aardewerkfabriek Mobach in Utrecht

Aardewerkfabriek Mobach met bijbehorende woning

Kanaalweg 24
Utrecht
Kanaalweg 24 - Mobach-plateelbakkerij en woning Complexonderdeel 1 Omschrijving FABRIEKSGEBOUW van AARDEWERKFABRIEK, bestaande uit twee..

Amaliastichting

Jutfaseweg 7
Utrecht
Jutfaseweg 7 Inleiding ZIEKENHUIS ('Amaliastichting'), in 1873 in opdracht van het Rode Kruis ten behoeve van de verzorging van gewonde so..

Grafische school

Jutfaseweg 3A
Utrecht
Jutfaseweg 3 Inleiding SCHOOLGEBOUW (opleiding voor typografie) gebouwd in 1909 in Hollandse neo-renaissancestijl naar ontwerp van E.G. We..

Rudolph Magnus Instituut

Vondellaan 6
Utrecht
Inleiding Als laboratorium gebouwd UNIVERSITEITSGEBOUW voor het Rudolph Magnus Instituut in opdracht van de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1..

Villa Jongerius

Kanaalweg 64
Utrecht
Omschrijving Villa Jongerius. Geheel in witgepleisterd beton opgetrokken VILLA op vierkante plattegrond, van twee bouwlagen en oversteken..

Kaart & Routeplanner

Route naar Arbeiderswoningen behorende bij aardewerkfabriek Mobach in Utrecht

Foto's (2)