Meer dan 63.000 rijksmonumenten


AaBe-fabriek: ketenhuis in Tilburg

Nijverheid Industrie

Hoevenseweg 57
5017AD Tilburg
Noord Brabant

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van AaBe-fabriek: ketenhuis

Inleiding In 1930 gebouwd ketelhuis bij de AaBe-fabriek. Omschrijving Het ketelhuis is tegen de westgevel van de fabriek gebouwd. Het is een pand van één bouwlaag onder (tegenwoordig, anno 1999) een plat dak., van oorsprong waren dat schilddaken. Het pand is opgetrokken in baksteen. De korte gevels kennen drie traveeën, de lange vier. De detaillering van de gevels is identiek aan de gevels van onderdeel 1. Waardering Het in 1930 gebouwde ketelhuis van de AaBe-fabriek is van algemeen belang vanwege: - de functionele en visuele relatie de schoorsteen en de productiehallen - het ketelhuis maakt een essentieel onderdeel uit van het complexmatige karakter van de fabriek; - de schoonheid en zeldzaamheid van de detaillering van gevels in Art Decotrant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514157
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van AaBe-fabriek: ketenhuis in Tilburg

AaBe-fabriek: productiehallen

Hoevenseweg 57
Tilburg
Inleiding Productiehallen, gebouwd in 1930 en uitgebreid in 1941, globaal op een rechthoekige grondslag. Langs de zuidzijde loopt de fabri..

AaBe-fabriek: schoorsteen

Hoevenseweg 57
Tilburg
Inleiding Schoorsteen uit 1930 bij de AaBe-fabriek. Omschrijving De ronde schoorsteen is opgetrokken in baksteen en voorzien van een d..

Villa/koetshuis

Koningshoeven 18
Tilburg
Inleiding Het uit 1906 daterende KOETSHUIS met stallen, met Eclectische elementen, werd in 1975 verbouwd tot woonhuis waarbij met name het ..

woonhuis

Koningshoeven 20
Tilburg
Inleiding In 1886 werd in opdracht van C.M.H. Houben-Mutsaers een VILLA gebouwd met Eclectische elementen. De villa bleef sinds de bouw ong..

Drie arbeiderswoningen

Sint Josephstraat 42
Tilburg
Inleiding De drie ARBEIDERSWONINGEN werden gebouwd in het vierde kwart van de negentiende eeuw. De achterbouw met keuken is vermoedelijk ro..

Kaart & Routeplanner