Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brinkkamp 3 De Brinkkamp, garage in Glimmen

Woonhuis

Rijksstraatweg 77
9756AD Glimmen (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1938


Beschrijving van Brinkkamp 3 De Brinkkamp, garage

Omschrijving De GARAGE (1938) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in lichte baksteen op een trasraam van rode baksteen en wordt gedekt door een schilddak waarop oranje Hollandse pannen. In de voorgevel (oostzijde) twee dubbele openslaande houten garagedeuren. In de zuidgevel twee vierruits vensters onder rollaag. In de noordgevel drie vierruits vensters onder rollaag. Waardering Garage van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde: - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514058
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brinkkamp 3 De Brinkkamp, garage in Glimmen

Brinkkamp 1 De Brinkkamp

Rijksstraatweg 77
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving De één verdieping hoge, deels onderkelderde VILLA (1920) in Engelse landhuisstijl op vlindervormige plattegrond heeft witges..

Brinkkamp 2 De Brinkkamp, schuur

Rijksstraatweg 77
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving De SCHUUR (1921) op rechthoekige plattegrond heeft beschoten gevelwanden en wordt gedekt door een zadeldak waarop oranje Holla..

Welgelegen

Rijksstraatweg 81
Glimmen (Gemeente Haren)
In landschapstuin gelegen gepleisterd LANDHUIS met verdieping onder afgeknot schilddak. Voorgevel geleed door middenrisaliet en hoeklisenen...

Boerderij met voorhuis in verlengde van schuur

Meentweg 11
Glimmen (Gemeente Haren)
Mooi gelegen boerderij waarvan het voorhuis in het verlengde van de schuur is gebouwd. Voor- en zijgevels afgesloten door lijsten; zesruitsv..

Moushorn

Meentweg 15
Glimmen (Gemeente Haren)
Keuterijtje, thans als woning in gebruik. Voorhuis tegen gesloten topgevel; zesruitsvensters. Fraaie lage kapvorm over de schuur. In het voo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brinkkamp 3 De Brinkkamp, garage in Glimmen

Foto's (1)