Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brinkkamp 2 De Brinkkamp, schuur in Glimmen

Woonhuis

Rijksstraatweg 77
9756AD Glimmen (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1921


Beschrijving van Brinkkamp 2 De Brinkkamp, schuur

Omschrijving De SCHUUR (1921) op rechthoekige plattegrond heeft beschoten gevelwanden en wordt gedekt door een zadeldak waarop oranje Hollandse pannen; strakke houten windveren. In de voorgevel (oostzijde) twee opgeklampte houten schuurdeuren waartussen een samengesteld zesruits venster. In de topgevel aan de noordzijde een staand zesruits venster. Waardering Schuur van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde: - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 514057
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brinkkamp 2 De Brinkkamp, schuur in Glimmen

Brinkkamp 1 De Brinkkamp

Rijksstraatweg 77
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving De één verdieping hoge, deels onderkelderde VILLA (1920) in Engelse landhuisstijl op vlindervormige plattegrond heeft witges..

Brinkkamp 3 De Brinkkamp, garage

Rijksstraatweg 77
Glimmen (Gemeente Haren)
Omschrijving De GARAGE (1938) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in lichte baksteen op een trasraam van rode baksteen en wordt gede..

Welgelegen

Rijksstraatweg 81
Glimmen (Gemeente Haren)
In landschapstuin gelegen gepleisterd LANDHUIS met verdieping onder afgeknot schilddak. Voorgevel geleed door middenrisaliet en hoeklisenen...

Boerderij met voorhuis in verlengde van schuur

Meentweg 11
Glimmen (Gemeente Haren)
Mooi gelegen boerderij waarvan het voorhuis in het verlengde van de schuur is gebouwd. Voor- en zijgevels afgesloten door lijsten; zesruitsv..

Moushorn

Meentweg 15
Glimmen (Gemeente Haren)
Keuterijtje, thans als woning in gebruik. Voorhuis tegen gesloten topgevel; zesruitsvensters. Fraaie lage kapvorm over de schuur. In het voo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brinkkamp 2 De Brinkkamp, schuur in Glimmen

Foto's (1)