Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige chauffeurswoning in Diepenheim

Woonhuis

Lochemseweg 3
7478RT Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van Voormalige chauffeurswoning

Onderdeel 14 Omschrijving Voormalige CHAUFFEURSWONING van omstreeks 1925. Verdiepingloos pand met een T-vormige plattegrond, opgetrokken in rode machinale baksteen op een gepleisterde plint. Het dak is gedekt met rode muldenpannen en bestaat uit een afgewolfd zadeldak met haaks daarop een tentdak met in het midden een dakkapel. De vensters zijn voorzien van luiken in de kleuren van Huis Diepenheim (rood-wit diagonaal gestreept). De voorgevel (N) is voorzien van twee samengestelde twintigruits vensters met in het midden een dertigruits venster. De rechter zijgevel heeft in de risalerende linker travee een twintigruits venster. In het teruggeplaatste geveldeel is een deur, een zesruits venster en een twaalfruits venster geplaatst. Onder de dakaanzet is een speklaag aangebracht. De achtergevel heeft een deur met aan weerszijden een venster. Waardering Voormalige CHAUFFEURSWONING behorend tot de historische buitenplaats Diepenheim van cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang, vanwege: - de functionele en ruimtelijke relatie met het Huis Diepenheim - het type - het gave exterieur - als onderdeel van het ensemble aan het begin van het stadje. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513938
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige chauffeurswoning in Diepenheim

Warmelo, dienstwoning

Lochemseweg 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Lochemseweg gelegen dienstwoning. Deze uit cir..

Warmelo, dienstwoning

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Grotestraat gelegen dienstwoning. Deze uit ca...

Warmelo, toegangshek

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HEK. Aan de Lochemseweg gelegen uit de tweede helft van de 18de eeuw daterende fraai uitgevoerd smeedijzeren sierhek. Het hek..

Johanneskerk

Grotestraat 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Ned. Herv. Kerk. Uit 1679 daterende, eenvoudige bakstenen zaalkerk met rechte sluiting; vensters met zandstenen neggen en harnassen. Aan de ..

Toren Johanneskerk

Grotestraat 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Slanke toren van vier geledingen, gedekt door een ingesnoerde achtzijdige spits. In de westgevel van de eerste geleding een rondboogvormige ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Voormalige chauffeurswoning in Diepenheim

Foto's (2)