Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nijenhuis, houten schuur bij boerderij "Witzand" in Diepenheim

Boerderij

Nijenhuizerlaan 3
7478PA Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1860


Beschrijving van Nijenhuis, houten schuur bij boerderij "Witzand"

Omschrijving Houten SCHUUR op bakstenen plint/basement onder zadeldak met wolfeinden, met oud Hollandse pannen gedekt. Al het houtwerk is geteerd. Het noordwestelijk deel is als kapschuur uitgevoerd met een verder doorlopend dakschild. In de voorgevel (O) een staldeur met rechts nog een deur en links een zesruits venster. Houten windveren langs de dakeinden. Het beschot is verticaal aangebracht. De zijgevel (Z) is uitgevoerd als palissade zodat opgeslagen goederen kunnen luchten. In de achtergevel (W) is een klein bandvenster gemaakt. Waardering Schuur van cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - als voorbeeld van een kleinschalige bedrijfsvoering, gelegen direct op het terrein van het landgoed. - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met het Nijenhuis enerzijds en de andere onderdelen van het erf anderzijds. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513934
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nijenhuis, houten schuur bij boerderij "Witzand" in Diepenheim

Nijenhuis, boerderij "Witzand"

Nijenhuizerlaan 3
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HALLEHUISBOERDERIJ onder zadeldak met wolfeinden, met rode Hollandse pannen gedekt. Door vergroting van het woonhuisgedeelte i..

Nijenhuis, noordelijk bouwhuis

Nijenhuizerlaan 5
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 5A Inleiding Bouwhuizen behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Ter weerszijden van het voorplein staan rood bakstenen bouwhuiz..

Nijenhuis, zuidelijk bouwhuis

Nijenhuizerlaan 13
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 5B Inleiding Bouwhuizen behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. Ter weersijden van het voorplein staan rood bakstenen bouwhuize..

Kasteel Nijenhuis

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Nijenhuis). De kern van het huidige hoofdgebouw, een rechthoekig bakstenen gebouw van vijf vensteras..

Nijenhuis, historische tuin- en parkaanleg

Nijenhuizerlaan 11
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 3 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Nijenhuis. De historische parkaanleg rond het Nij..

Kaart & Routeplanner

Route naar Nijenhuis, houten schuur bij boerderij "Witzand" in Diepenheim