Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangsbrug in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Parklaan 17
3016BA Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926


Beschrijving van Toegangsbrug

Inleiding: Gemetselde TOEGANGSBRUG met smeedijzeren hekwerk, gebouwd in 1926 in Nieuw-Historiserende stijl op de voormalige buitenplaats "Schoonoord" over de zuidelijke omgrachting en leidend naar de bijbehorende, gelijktijdig uitgevoerde villa. Omschrijving: Gemetselde toegangsbrug met natuurstenen detaillering en afwerking en smeedijzeren, kruisvormige muurankers. Op de brug een sierlijk smeedijzeren hekwerk. De brug heeft een smalle rondboogvormige overwelving. Waardering: Toegangsbrug, als functioneel complexonderdeel bij de statige villa Parklaan 17, van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513894
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangsbrug in Rotterdam

Statige villa in Nieuw-Historiserende stijl

Parklaan 17
Rotterdam
Omschrijving: Vrijstaande villa op nagenoeg rechthoekige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen met natuurstenen ornamentiek, omvattende..

Park 'Schoonoord': boogbrug

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Eenvoudige in rode baksteen gemetselde BOOGBRUG tussen de Kievitslaan en het park Schoonoord. De brug heeft één boog in het..

Park 'Schoonoord': park

Kievitslaan 8
Rotterdam
Inleiding: Particulier PARK 'Schoonoord' in oorsprong rond 1860 in een gemengde tuinstijl ontworpen door J.D. Zocher als tuin bij het gelij..

Park 'Schoonoord': tuinmanswoning

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Eenvoudige TUINMANSWONING ontworpen in een sobere eclectische stijl, op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in gele IJse..

Park 'Schoonoord': toegangshek

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Decoratief gesmeed negentiende-eeuws TOEGANGSHEK, oorspronkelijk behorend bij het landgoed Schoonoord met oprijlaan aan de Pa..

Kaart & Routeplanner

Route naar Toegangsbrug in Rotterdam

Foto's (1)