Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Park 'Schoonoord': toegangshek in Rotterdam

Overig

Kievitslaan 8
3016CG Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1926-1928


Beschrijving van Park 'Schoonoord': toegangshek

Omschrijving: Decoratief gesmeed negentiende-eeuws TOEGANGSHEK, oorspronkelijk behorend bij het landgoed Schoonoord met oprijlaan aan de Parklaan in 1928 verplaatst naar de Kievitslaan. Het hek heeft hoge dubbele poortdeuren en aan weerszijden smeedijzeren 'vleugels'. Tussen de ijzeren hekpijlers is in goudkleurige letters, links het woord 'SCHOON' en rechts het woord 'OORD' aangebracht. Waardering: Negentiende-eeuws toegangshek als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het landgoed Schoonoord en huidige gelijknamige park van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513891
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Park 'Schoonoord': toegangshek in Rotterdam

Park 'Schoonoord': boogbrug

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Eenvoudige in rode baksteen gemetselde BOOGBRUG tussen de Kievitslaan en het park Schoonoord. De brug heeft één boog in het..

Park 'Schoonoord': park

Kievitslaan 8
Rotterdam
Inleiding: Particulier PARK 'Schoonoord' in oorsprong rond 1860 in een gemengde tuinstijl ontworpen door J.D. Zocher als tuin bij het gelij..

Park 'Schoonoord': tuinmanswoning

Kievitslaan 8
Rotterdam
Omschrijving: Eenvoudige TUINMANSWONING ontworpen in een sobere eclectische stijl, op een rechthoekige plattegrond opgetrokken in gele IJse..

Koetshuis Rozenlust

Westzeedijk 110B
Rotterdam
Inleiding: KOETSHUIS gebouwd circa 1890 in eclectische stijl in de voormalige Muizenpolder en oorspronkelijk behorend bij de buitenplaats "..

Statige villa in Nieuw-Historiserende stijl

Parklaan 17
Rotterdam
Omschrijving: Vrijstaande villa op nagenoeg rechthoekige plattegrond, opgetrokken in rode baksteen met natuurstenen ornamentiek, omvattende..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)