Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: botanische tuin in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Afrikaanderplein 40
3072EC Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1927


Beschrijving van Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: botanische tuin

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt Inleiding: BOTANISCHE TUIN aangelegd in sobere landschapsstijl en behorend bij het complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt en toegankelijk via een ingang aan de Afrikaanderplein 37. Omschrijving: De schooltuin is aangelegd op een rechthoekig stuk grond dat ruwweg wordt begrensd door de school aan de zuidzijde, het Afrikaanderplein aan de noordzijde en de J. Brandtstraat aan de westzijde. De tuinaanleg is uitgevoerd in gemengde tuinstijl met deels landschappelijke en deels formele elementen. Het padenstelsel heeft een in hoofdzaak landschappelijk grondplan. De voornamelijk voor biologisch onderwijs bedoelde beplanting bestaat uit een rijk assortiment van specifieke soorten planten, kruiden, heesters en bomen die voornamelijk tot de gematigde klimaatzone behoren. Waardering: Botanische tuinaanleg met padenstelsel en beplanting van sociaal-cultureel en tuin-architectuurhistorisch belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513876
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: botanische tuin in Rotterdam

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: hoofdonderdeel

Afrikaanderplein 40
Rotterdam
Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt Inleiding: SCHOOLGEBOUW, hoofdonderdeel van het complex Scholengemeenschap Van Oldebarnevelt, gebouw..

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: tuinmanswoning

Afrikaanderplein 37
Rotterdam
Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt Omschrijving: Geheel uit kubische volumes opgebouwde TUINMANSWONING, deeluitmakend van complex Schol..

Pakhuis Santos

Brede Hilledijk 95
Rotterdam
Inleiding: In 1901 gebouwd PAKHUIS in sobere eclectische stijl naar ontwerp van de architecten J.P. Stok Wzn. en J.J. Kanters, in opdracht ..

woonhuis

Jasmijnstraat 46
Rotterdam
Inleiding Buitenste ring van een bijna gesloten vierkant WOONBLOK van twee bouwlagen en een kapverdieping met 60 boven/benedenwoningen, dee..

tuin park landgoed

Patrimonium's Hof 1
Rotterdam
Inleiding FONTEIN, deel uitmakend van het complex "Patrimonium's Hof". De fontein ligt in het midden van het binnenhof in een vierkant pla..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)