Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: botanische tuin in Rotterdam

Afrikaanderplein 40
3072EC Rotterdam

Beschrijving van Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt: botanische tuin

Scholengemeenschap Van Oldenbarnevelt Inleiding: BOTANISCHE TUIN aangelegd in sobere landschapsstijl en behorend bij het complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt en toegankelijk via een ingang aan de Afrikaanderplein 37. Omschrijving: De schooltuin is aangelegd op een rechthoekig stuk grond dat ruwweg wordt begrensd door de school aan de zuidzijde, het Afrikaanderplein aan de noordzijde en de J. Brandtstraat aan de westzijde. De tuinaanleg is uitgevoerd in gemengde tuinstijl met deels landschappelijke en deels formele elementen. Het padenstelsel heeft een in hoofdzaak landschappelijk grondplan. De voornamelijk voor biologisch onderwijs bedoelde beplanting bestaat uit een rijk assortiment van specifieke soorten planten, kruiden, heesters en bomen die voornamelijk tot de gematigde klimaatzone behoren. Waardering: Botanische tuinaanleg met padenstelsel en beplanting van sociaal-cultureel en tuin-architectuurhistorisch belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Scholengemeenschap van Oldebarnevelt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)