Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhuis met aangekapte bergplaats in Haren Gn

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 17
9752AA Haren Gn (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1943


Beschrijving van Tuinhuis met aangekapte bergplaats

Omschrijving TUINHUIS met aangekapte BERGPLAATS (1943) op nagenoeg rechthoekige plattegrond heeft beschoten gevels op een roodbakstenen trasraam en wordt gedekt door een overkragend schilddak tegen rechte topgevel waarop oranje tuile du Nord; gemetselde schoorsteen; strakke houten windveren. In de voorgevel (noordoostzijde) twee openslaande houten deuren waarin achtruits vensters met zesruits zijlichten. In de voorgevel van de krimp aan de rechterzijde een opgeklampte houten deur met vierruits zijlicht. In de zuidoostgevel een samengesteld vierdelig venster (zesruits). In de noordwestgevel een samengesteld tweedelig venster (zesruits). In het INTERIEUR zijn ondermeer van belang: de houten vloer, de schouw van rode baksteen met ingelegde tegels met aan weerszijden een houten bankje. Waardering Tuinhuis met aangekapte bergplaats van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een tuinhuis uit 1943 in de provincie Groningen - vanwege de opvallende vormgeving en detaillering - vanwege de zeer hoge mate van gaafheid van zowel exterieur als delen van het interieur - vanwege de ruimtelijke en functionele relatie met de andere complexonderdelen (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513842
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhuis met aangekapte bergplaats in Haren Gn

Villa met aangebouwde garage en gastenverblijf, in een aan de Delftse School verwante stijl

Rijksstraatweg 17
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving VILLA met aanbouwde GARAGE middels een HALS verbonden met de villa en GASTENVERBLIJF middels een niet-originele hals (niet bes..

Tuin in een gemengde tuinstijl

Rijksstraatweg 17
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving De langgerekte terrasvormige TUIN, aangelegd in 1930 en 1943 in een gemengde tuinstijl, is omhaagd en wordt aan de noordwestzi..

Villa in Art Nouveau-stijl

Rijksstraatweg 19
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding VILLA gebouwd in 1903 in opdracht van mevrouw Roelfsema in Art Nouveau-stijl. In 1949 werd het pand opgedeeld in twee woningen en..

Villa in Engelse landhuisstijl met aangebouwde garage

Rijksstraatweg 32
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving VILLA met aangebouwde GARAGE (1932) in Engelse landhuisstijl. De twee verdiepingen hoge, deels onderkelderde VILLA op nagenoe..

Tuinhuis in rode baksteen

Rijksstraatweg 32
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving TUINHUIS (1936) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een donker bakstenen trasraam en wordt gedekt d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinhuis met aangekapte bergplaats in Haren Gn