Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Paardenstal met lichtkap in Haren Gn

Boerderij

Viaductweg 8
9751HR Haren Gn (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1935


Beschrijving van Paardenstal met lichtkap

Omschrijving PAARDENSTAL uit 1935 opgetrokken in een rode baksteen onder een zadeldak met lichtkap met houten vensterreeksen. Het dak dat bekleed is met golfplaat (niet origineel) heeft strakke windveren en een gemetselde schoorsteen op het zijvlak. De noord- en zuidgevel hebben elk vijf ijzeren zesruits vensters onder een rollaag. De oost- en westgevel hebben elk tweedelige houten openslaande deuren en twee liggende houten vensters. In het INTERIEUR zijn onder meer van belang: de gang met betonnen vloer met aan weerszijden vier stallen; de houten kapconstructie. Waardering Paardenstal van algemeen belang - als voorbeeld van een paardenstal uit 1935 met lichtkap - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de manege (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513816
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Paardenstal met lichtkap in Haren Gn

Manege opgetrokken uit deels gepotdekselde houten planken

Viaductweg 8
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving MANEGE opgetrokken uit deels gepotdekselde houten planken onder een flauw hellend asymmetrisch zadeldak met golfplaat (niet or..

Dobbe De Dobbe

Rijksstraatweg 381
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving De één verdieping hoge, deels onderkelderde VILLA met aangebouwde GARAGE op nagenoeg rechthoekige plattegrond is gebouwd in ..

Dobbe De Dobbe, hekpijlers

Rijksstraatweg 381
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving Ter weerszijden van de oprijlaan twee gemetselde HEKPIJLERS, afgedekt met natuursteen, waarop de naam 'De Dobbe' Hekpijlers ..

Woonhuis met aangebouwde schuur en garage in een regionale variant van de Amsterdamse School-stijl

Rijksstraatweg 377
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding WOONHUIS met aangebouwde SCHUUR en GARAGE ontworpen in 1927 door architect K. Zevenberg uit Bedum in een regionale variant van de..

Weltevreden 1 Weltevreden, landhuis

Rijksstraatweg 4
Glimmen (Gemeente Haren)
Welgelegen. Landhuis met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste smalle ingang in het midden van de voorgeve..

Kaart & Routeplanner

Route naar Paardenstal met lichtkap in Haren Gn

Foto's (1)