Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis in Haren Gn

Kasteel Buitenplaats

Rijksstraatweg 348
9752CP Haren Gn (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1898


Beschrijving van Koetshuis

Omschrijving Het KOETSHUIS (1898) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop grijze cementpannen; strakke houten windveren; twee houten makelaars; windwijzer. In de topgevel aan de voorzijde (westgevel) twee opgeklampte niet-originele houten deuren en in de top een rond venster met rondom een rollaag waarin decoratieve ijzeren roeden. In de topgevel aan de achterzijde (oostgevel) een rond venster met rondom een rollaag waarin decoratieve ijzeren roeden. In de zuidgevel een opgeklampte houten deur onder rollaag en twee zesruits vensters onder rollaag. Waardering Koetshuis van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een koetshuis uit 1898 in de provincie Groningen - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513810
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis in Haren Gn

Villa in eclectische stijl met chaletstijl-elementen

Rijksstraatweg 348
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving De deels één deels twee verdiepingen hoge, deels onderkelderde VILLA (1898, Eclectische stijl) op nagenoeg rechthoekige plat..

Zunneke 't Zunneke

Rijksstraatweg 353
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding VILLA met aangebouwde GARAGE ontworpen in 1926 door architect M. de Vries Azn. uit Assen in een verstrakte regionale variant van ..

Boerderij waarvan het woonhuis in het verlengde van de schuur is gebouwd

Rijksstraatweg 364
Haren Gn (Gemeente Haren)
BOERDERIJ waarvan het woonhuis is het verlengde van de schuur is gebouwd. Topgevel vrijwel gesloten; beganegronds zesruitsvensters. In de sc..

Verbouwd keuterijtje onder zadeldak tegen topgevel

Lutsborgsweg 74
Haren Gn (Gemeente Haren)
Voor bewoning verbouwd keuterijtje onder zadeldak tegen topgevel.

Tramwachthuisje annex transformatorgebouw

Rijksstraatweg 326
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding TRAMWACHTHUISJE annex TRANSFORMATORGEBOUW gebouwd in 1926 in opdracht van het P.E.B. (Provinciaal Electriciteitsbedrijf) Groninge..

Kaart & Routeplanner

Route naar Koetshuis in Haren Gn

Foto's (1)