Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eshof De Eshof, schuurtje in Haren Gn

Gebouw

Rijksstraatweg 290
9752CM Haren Gn (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: 1918


Beschrijving van Eshof De Eshof, schuurtje

SCHUURTJE (oorspronkelijk bergplaats voor brandweermateriaal) uit 1918, gelegen ten westen van de dienstwoning, opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in een witgeverfde baksteen op een trasraam van geverfde klinkers. Het zadeldak, gedekt met een zwarte verbeterde Hollandse pan, heeft strakke windveren en een goot op klossen. De topgevel (oost) met gepotdekseld beschot heeft dubbele schuurdeuren met ijzeren gehengen; de noordgevel heeft een liggend kozijn met een klein raam tussen twee roosters; de westgevel een overkapt urinoir met betegelde wanden en klinkervloer. Waardering Schuurtje bij dienstwoning uit 1918 van algemeen belang - vanwege de bij het poortgebouw passende vormgeving - vanwege de functionele relatie met de begraafplaats en het poortgebouw (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513806
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eshof De Eshof, schuurtje in Haren Gn

Eshof De Eshof, begraafplaats

Rijksstraatweg 290
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving Uit drie delen bestaande algemene BEGRAAFPLAATS. Het oudste deel uit 1885 grenst aan de Rijksstraatweg en bestaat uit een rech..

Eshof De Eshof, baarhuisje

Rijksstraatweg 290
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving BAARHUISJE uit omstreeks 1885, gelegen op het oudste deel van de begraafplaats. Het huisje is opgetrokken in een roodbruine ba..

Eshof De Eshof, poortgebouw

Rijksstraatweg 290
Haren Gn (Gemeente Haren)
POORTGEBOUW met AULA (rechts van de poort) en DIENSTWONING (links van de poort) ontworpen in 1918. Van oorsprong symmetrisch opgezet poortge..

Eshof De Eshof, begraafplaatshek

Rijksstraatweg 290
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving BEGRAAFPLAATSHEK uit omstreeks 1885 op het oudste deel van de begraafplaats, gelegen aan de Rijksstraatweg. Het hek bestaat ui..

Eshof De Eshof, begraafplaatshek

Rijksstraatweg 290
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving BEGRAAFPLAATSHEK uit omstreeks 1885 op het deel uit 1918 van de begraafplaats, gelegen aan de Rijksstraatweg. Het hek bestaat ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Eshof De Eshof, schuurtje in Haren Gn

Foto's (1)