Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Linquenda, koetshuis in Haren Gn

Gebouw

Rijksstraatweg 69
9752AC Haren Gn (gemeente Haren)
Groningen

Bouwjaar: rond 1910 1910 rond 1910


Beschrijving van Linquenda, koetshuis

Omschrijving KOETSHUIS op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in gepleisterde baksteen op een trasraam van rode klinkers, onder een zadeldak met strakke windveren, gedekt met een grijze kruispan. In de voorgevel (noordoost) met houten beschot in de topgevel, een kanteldeur met deur ernaast (oorspronkelijk dubbele houten schuurdeuren) en erboven een liggend venster met roedenverdeling. In de andere drie gevels een liggend venster met roedenverdeling onder een strek van rode baksteen. Waardering Koetshuis van algemeen belang - vanwege het bij de villa passende materiaalgebruik - vanwege de functionele relatie met de villa (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513790
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Linquenda, koetshuis in Haren Gn

Linquenda

Rijksstraatweg 69
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving VILLA, deels met verdieping, opgetrokken in gepleisterde bakstenen gevels op een trasraam van rode klinkers, die bij het deel ..

Laankamp De Laankamp

Rijksstraatweg 73
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding VILLABOERDERIJ met Amerikaanse hoofdschuur, ontworpen in 1926 door architect H.E. Hillebrands uit Leek in Interbellum-architectuu..

Klaverblad 't Klaverblad

Rijksstraatweg 70
Haren Gn (Gemeente Haren)
Inleiding VILLA, genaamd 't Klaverblad', gebouwd in 1916 door architect A.L. van Wissen in opdracht van de heer Groenman in een stijl waari..

Huis de Wolf 't Huis de Wolf

Rijksstraatweg 76
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving De twee verdiepingen hoge, deels onderkelderde VILLA op nagenoeg rechthoekige plattegrond is gebouwd in 1892 in een stijl waar..

Huis de Wolf 't Huis de Wolf, koetshuis/dienstwoning

Rijksstraatweg 74
Haren Gn (Gemeente Haren)
Omschrijving Het deels onderkelderde KOETSHUIS annex DIENSTWONING op nagenoeg rechthoekige plattegrond is gebouwd in 1892 in een stijl waar..

Kaart & Routeplanner

Route naar Linquenda, koetshuis in Haren Gn