Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Lijkenhuisjes in Raalte

Graf Begraafplaats

Kerkstraat 6
8102EA Raalte
Overijssel

Bouwjaar: 1928


Beschrijving van Lijkenhuisjes

Omschrijving In de zuidwestelijke en zuidoostelijke hoek twee identieke LIJKENHUISJES opgetrokken in rode machinale baksteen onder een met leien gedekt (maasdekking) zadeldak met een overstekende gootlijst. Langs de dakrand is een uitgemetseld fries aangebracht dat in de top eindigt in een gemetseld kruis. De voorgevel heeft een deur met ijzerbeslag onder een spitsboog. Daarboven een lichtspleet. In de zijgevels bevinden zich dubbele spitsboogvormige vensters. Waardering LIJKENHUISJES van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de Neo-Gotische bouwstijl - als onderdeel van de begraafplaats, behorend bij het kerkelijk complex - vanwege de gaafheid van het exterieur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513667
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Lijkenhuisjes in Raalte

Octogonale kapel onder een achthoekig met leien gedekt tentdak met acht steekkapjes

Kerkstraat 6
Raalte
Omschrijving Octogonale KAPEL onder een achthoekig met leien gedekt tentdak met acht steekkapjes. De acht zijden worden door middel van ste..

Heilige Kruisverheffing

Kerkstraat 6
Raalte
H. Kruisverheffing, 1891-1892 door A. Tepe. Driebeukige bakstenen HALLENKERK met toren, sterk verwant aan Tepe's St. Nicolaaskerk te IJssels..

Pastorie met rechts een uitbouw die toegang biedt tot de sacristie

Kerkstraat 8
Raalte
Omschrijving PASTORIE met rechts (oost) een uitbouw die toegang biedt tot de sacristie. Het pand is over twee bouwlagen opgetrokken in rode..

Winkel-woonhuis

Herenstraat 1
Raalte
Winkel-woonhuis, in aanleg vermoedelijk daterend van omstreeks het midden van de 19e eeuw; winkelpui uit 1915. Traditioneel vormgegeven (v..

Plaskerk, Nederlands Hervormde Kerk

de Plas 7
Raalte
N.H. Kerk. Eenbeukig laatgotisch gebouw. Het koor en het bredere schip zijn uitwendig grotendeels gepleisterd; het overwelfde koor (XV) heef..

Kaart & Routeplanner

Route naar Lijkenhuisjes in Raalte

Foto's (4)