Octogonale kapel onder een achthoekig met leien gedekt tentdak met acht steekkapjes in Raalte

Graf Begraafplaats

Bouwjaar: 1928

Beschrijving van Octogonale kapel onder een achthoekig met leien gedekt tentdak met acht steekkapjes

Omschrijving Octogonale KAPEL onder een achthoekig met leien gedekt tentdak met acht steekkapjes. De acht zijden worden door middel van steunberen van elkaar gescheiden. Op de nok een met lood beklede lantaarn waarop een smeedijzeren kruis. Langs de dakrand van de steekkapjes is een uitgemetseld fries aangebracht. De drie voorste zijden hebben een spitsboogvormige opening, waarbij het middelste kapje wordt bekroond door een smeedijzeren kruis. De openingen worden door smeedijzeren hekken afgesloten. De overige vijf zijden zijn voorzien van een spitsboogvormig venster met vorktracering. In alle acht geveltoppen zijn ronde vensters met glas-in-lood geplaatst. In de kapel een altaar met een beeldengroep van de bewening. Waardering KAPEL van algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: - vanwege de Neo-Gotische bouwstijl - als onderdeel van de begraafplaats, behorend bij het kerkelijk complex - vanwege de gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)