Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stookhut onder pannen zadeldak in Marum

Boerderij

Kruisweg 2
9363AD Marum
Groningen

Bouwjaar: 1899


Beschrijving van Stookhut onder pannen zadeldak

Omschrijving STOOKHUT uit 1899 opgetrokken in een roodbruine baksteen onder een zadeldak, gedekt met een zwart geglazuurde Friese golfpan. De stookhut heeft decoratieve windveren en gootlijst, en een gemetselde topschoorsteen met kap. In de westgevel een opgeklampte deur met rollaag; in de zuidgevel twee getoogde ijzeren vierruits vensters met een segmentboog van rode en antracietgrijze baksteen en in de noordgevel een getoogd ijzeren vierruits venster. Waardering Stookhut van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij - vanwege de hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513640
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stookhut onder pannen zadeldak in Marum

Dwarshuisboerderij met eclectische elementen

Kruisweg 2
Marum
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ, bestaande uit een voorhuis, hals en schuur, opgetrokken in een roodbruine baksteen op een gepleisterd tras..

Bijschuur onder rieten schilddak

Kruisweg 2
Marum
Omschrijving BIJSCHUUR uit 1899 opgetrokken in een roodbruine baksteen op een trasraam van donkere klinkers. Het schilddak gedekt met riet ..

Lagere landbouwschool Voorm. lagere landbouwschool met dienstwoning

Noorderweg 8
Marum
Inleiding Lagere LANDBOUWSCHOOL ontworpen in 1938 door architect K.G. Olsmeyer uit Winsum in een aan de Delftse School verwante bouwstijl. ..

Hervormde kerk en toren

Noorderringweg 41
Marum
Herv. KERK EN TOREN op kerkhof. Blijkens het zware muurwerk zeer oude bakstenen kerk met inspringend koor en even inspringende jongere vijfz..

de bult van marum

noorderringweg 41
marum
Stinzecomplex, bestaande uit een van oudsher omgrachte stinswier, een (gedempt) grachtenstelsel en een voorhof, daterend uit de late middele..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stookhut onder pannen zadeldak in Marum

Foto's (1)