Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bijschuur onder rieten schilddak in Marum

Boerderij

Kruisweg 2
9363AD Marum
Groningen

Bouwjaar: 1899


Beschrijving van Bijschuur onder rieten schilddak

Omschrijving BIJSCHUUR uit 1899 opgetrokken in een roodbruine baksteen op een trasraam van donkere klinkers. Het schilddak gedekt met riet heeft twee houten uilenborden. In de achtergevel (noord) twee kleine getoogde ijzeren drieruits schuurvensters met getoogde strek, dubbele houten schuurdeuren, en een opgeklampte deur. In de oostgevel een opgeklampte deur en drie kleine getoogde ijzeren drieruits schuurvensters. In de zuidgevel een opgeklampte deur met twee zijlichten met roedenverdeling. De westgevel is blind. Waardering Bijschuur van algemeen belang - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513639
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bijschuur onder rieten schilddak in Marum

Dwarshuisboerderij met eclectische elementen

Kruisweg 2
Marum
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ, bestaande uit een voorhuis, hals en schuur, opgetrokken in een roodbruine baksteen op een gepleisterd tras..

Stookhut onder pannen zadeldak

Kruisweg 2
Marum
Omschrijving STOOKHUT uit 1899 opgetrokken in een roodbruine baksteen onder een zadeldak, gedekt met een zwart geglazuurde Friese golfpan. ..

Lagere landbouwschool Voorm. lagere landbouwschool met dienstwoning

Noorderweg 8
Marum
Inleiding Lagere LANDBOUWSCHOOL ontworpen in 1938 door architect K.G. Olsmeyer uit Winsum in een aan de Delftse School verwante bouwstijl. ..

Hervormde kerk en toren

Noorderringweg 41
Marum
Herv. KERK EN TOREN op kerkhof. Blijkens het zware muurwerk zeer oude bakstenen kerk met inspringend koor en even inspringende jongere vijfz..

Kop-rompboerderij in ambachtelijk-traditionele stijl met aangebouwde stookhut

Oudeweg 13
Nuis (Gemeente Marum)
Inleiding KOP-ROMPBOERDERIJ, waarschijnlijk behorende bij de reeds beschermde Coendersborg (1813), met aangebouwde STOOKHUT gebouwd omstree..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bijschuur onder rieten schilddak in Marum

Foto's (1)