Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Torenhoeve, kapschuur in Schildwolde

Boerderij

Hoofdweg 113
9626AC Schildwolde (gemeente Slochteren)
Groningen

Bouwjaar: 1900-1950 1950 1900-1950


Beschrijving van Torenhoeve, kapschuur

Omschrijving De vijf vakken tellende KAPSCHUUR (eerste helft 20e eeuw) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een schilddak waarop niet-originele pannen. Aan de zuidwestzijde een rood bakstenen muur. De overige zijden zijn open. Waardering Kapschuur van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een kapschuur uit de eerste helft van deze eeuw in de provincie Groningen - vanwege de typerende vormgeving - vanwege de redelijke mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513599
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Torenhoeve, kapschuur in Schildwolde

Torenhoeve

Hoofdweg 113
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS en SCHUUR (1869, Ambachtelijk-traditionele stijl met enkele Chaletstijl eleme..

Algemene begraafplaats, toegangshek

Hoofdweg 127
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Inleiding TOEGANGSHEK naar de algemene begraafplaats, aangelegd in 1874. De begraafplaats is gelegen achter de van rijkswege beschermde Ned..

Hervormde pastorie met aangebouwd catechisatielokaal

Hoofdweg 127
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Inleiding PASTORIE met aangebouwd CATECHESATIELOKAAL, behorende bij de ervoor gelegen Nederlands hervormde kerk die reeds rijksmonument is ..

Hervormde kerk met vrijstaande toren

Hoofdweg 125
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
HERV.KERK en TOREN op verhoogd kerkhof. In 1686 wellicht op oudere grondslag gebouwde vijfzijdig gesloten kerkgebouw. In de kerk preekstoel ..

Duurswold

Hoofdweg 116
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Grote BOERDERIJ van het Oldambtster type. Voorhuis met twee rijen zaadzoldervensters. Halfrond gesloten en omlijste ingang, geflankeerd door..

Kaart & Routeplanner

Route naar Torenhoeve, kapschuur in Schildwolde