Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Welgelegen, kapschuur in Schildwolde

Boerderij

Hoofdweg 217
9626AE Schildwolde (gemeente Slochteren)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Welgelegen, kapschuur

Omschrijving De vijf vakken tellende KAPSCHUUR (omstreeks 1900) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en houten beschot en wordt gedekt door een schilddak waarop rode Friese golfpannen. Aan de zuidoostzijde een rood bakstenen onderbouw en beschoten bovenbouw; opgeklampte houten deur. Aan de zuidwestzijde een rood bakstenen onderbouw en niet-originele bovenbouw. De noordwest- en noordoostzijde zijn open. Waardering Kapschuur van architectuur- en cultuurhistorisch belang: - als voorbeeld van een kapschuur uit de tweede helft van de negentiende eeuw in de provincie Groningen - vanwege de typerende vormgeving - vanwege de redelijke mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513596
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Welgelegen, kapschuur in Schildwolde

Welgelegen

Hoofdweg 217
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ (1853, Ambachtelijk-traditionele stijl) bestaande uit een DWARSHUIS, HALS, HOOFDSCHUUR en aangebouwde BIJSC..

Stookhut

Hoofdweg 221
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving STOOKHUT opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van gesinterde steen. Het zadeldak dat gedekt is met een rode Friese gol..

Oldambtster boerderij met links één en rechts twee krimpen

Hoofdweg 221
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ met rechts twee krimpen en links één krimp, opgetrokken in een rode baksteen op een tot de onderdorpel..

Jeldingaheerd

Hoofdweg 210
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Inleiding WOONHUIS genaamd 'Jeldinga' gebouwd in 1885 in opdracht van A.E.I. Aeilkema waarin Eclectische elementen zijn te herkennen. De op..

Woning onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen met borden

Hoofdweg 194
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Landelijke woning onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang met versierd bovenlicht, waarboven rechte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Welgelegen, kapschuur in Schildwolde

Foto's (4)