Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stookhut in Schildwolde

Boerderij

Hoofdweg 221
9626AE Schildwolde (gemeente Slochteren)
Groningen

Bouwjaar: 1925


Beschrijving van Stookhut

Omschrijving STOOKHUT opgetrokken in rode baksteen op een trasraam van gesinterde steen. Het zadeldak dat gedekt is met een rode Friese golfpan heeft strakke windveren en een gemetselde topschoorsteen met kap. De entree bevindt zich aan de noordoostzijde en bestaat uit een opgeklampte deur met bovenlicht en rollaag. De noordwest- en zuidoostgevel hebben ieder een samengesteld venster met roedenverdeling en rollaag; de zuidwestgevel is blind. Waardering Stookhut uit 1925 van algemeen belang - vanwege de functionele relatie met de boerderij - vanwege de redelijk hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513587
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stookhut in Schildwolde

Oldambtster boerderij met links één en rechts twee krimpen

Hoofdweg 221
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving OLDAMBTSTER BOERDERIJ met rechts twee krimpen en links één krimp, opgetrokken in een rode baksteen op een tot de onderdorpel..

Jeldingaheerd

Hoofdweg 210
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Inleiding WOONHUIS genaamd 'Jeldinga' gebouwd in 1885 in opdracht van A.E.I. Aeilkema waarin Eclectische elementen zijn te herkennen. De op..

Welgelegen

Hoofdweg 217
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ (1853, Ambachtelijk-traditionele stijl) bestaande uit een DWARSHUIS, HALS, HOOFDSCHUUR en aangebouwde BIJSC..

Welgelegen, kapschuur

Hoofdweg 217
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Omschrijving De vijf vakken tellende KAPSCHUUR (omstreeks 1900) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en houten besch..

Woning onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen met borden

Hoofdweg 194
Schildwolde (Gemeente Slochteren)
Landelijke woning onder omgaand schilddak met vier hoekschoorstenen waarop borden. Omlijste ingang met versierd bovenlicht, waarboven rechte..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stookhut in Schildwolde