Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Schaffelaar: woonhuis in Barneveld

Kasteel Buitenplaats

Stationsweg 22
3771VH Barneveld
Gelderland

Bouwjaar: 1885


Beschrijving van De Schaffelaar: woonhuis

WOONHUIS. In het bos aan de hoofdas van de aanleg staat een witgepleisterde dienstwoning uit het einde van de 19de eeuw. De op vierkante grondslag opgetrokken woning met donkere plint bestaat uit één bouwlaag onder een met rode pannen gedekt schilddak. De voorgevel heeft twee meerruitsvensters aan weerszijden van een terugliggend gevelvlak waarin twee vensters met luiken; de ongepleisterde achtergevel heeft een getoogde dubbele deur. Toegangsdeur in de rechter zijgevel; gekoppeld venster in de linker zijgevel. Waardering WOONHUIS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513557
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Schaffelaar: woonhuis in Barneveld

De Schaffelaar: tuinmanswoning met houten schuur

Wesselseweg 11
Barneveld
TUINMANSWONING MET HOUTEN SCHUUR. Ten oosten van het hoofdgebouw staat een woonhuis met houten schuur uit ca.1885 (verbouwd in 1926). Het op..

De schaffelaar: hoofdgebouw

Stationsweg 6
Barneveld
HOOFDGEBOUW (De Schaffelaar). In opdracht van J.H. baron van Zuylen is in 1852 (zie gevelsteen ca. 1 meter boven het maaiveld) het huis gebo..

De schaffelaar: park en Koewei

Stationsweg 6
Barneveld
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats De Schaffelaar. Het deels in detail en in structuur gaaf bewaarde park van De ..

De schaffelaar: toegangshek

Stationsweg 6
Barneveld
TOEGANGSHEK. Aan de Stationsweg staat een 19de-eeuws (XIXc) gietijzeren hek in neogotische stijl staande op een brug met gebogen bakstenen k..

De Schaffelaar: stuw, sluis en duiker

Stationsweg 6
Barneveld
STUW, SLUIS EN DUIKER. De waterhuishouding op de buitenplaats wordt onder andere geregeld door deze drie 19de-eeuwse onderdelen, waarvan de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar De Schaffelaar: woonhuis in Barneveld

Foto's (1)