Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Horst: tuinmuur met twee poorten in Loenen

Tuin Park Landgoed

Hoofdweg 74
7371AK Loenen (gemeente Apeldoorn)
Gelderland

Bouwjaar: 1700-1750


Beschrijving van Ter Horst: tuinmuur met twee poorten

Onderdeel 10: TUINMUUR MET TWEE POORTEN. Omschrijving Langs de moestuin, aan weerszijden van de oranjerie/schuurtje een 18de-eeuwse gemetselde tuinmuur met twee poorten. De tuinmuur wordt door pilasters geleed en is afgewerkt met een muizentandlijst en een ezelsrug. Aan de oost- en westzijde van de oranjerie een dubbele houten poort (verschillend vormgegeven) tussen twee pijlers met natuurstenen profilering en bekroning. Waardering De TUINMUUR MET TWEE POORTEN is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513531
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Horst: tuinmuur met twee poorten in Loenen

Ter Horst: moestuin met kas, koude bakken, houten en houten schutting

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 11: MOESTUIN MET KAS, KOUDE BAKKEN EN HOUTEN SCHUTTING. Omschrijving Naast de oranjerie ligt een rechthoekige moestuin a..

Ter Horst: ijskelders

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 12: IJSKELDERS. Omschrijving Ten oosten van het hoofdgebouw naast het hoenderhok gelegen ijskelders, bestaande uit drie bakstene..

Huis Ter Horst

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Ter Horst). Omschrijving Geheel omgracht, bakstenen kasteel in renaissance-stijl uit 1557 met een front van gep..

Ter Horst: historische tuin- en parkaanleg

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Omschrijving De structuur van de gaaf bewaarde formele aanleg uit circa 1800 wordt bepaald ..

Ter Horst: toegangshek

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 3: TOEGANGSHEK. Omschrijving Aan het begin van de oprit staat een laat-18de-eeuws toegangshek bestaande uit vier geblokte pijler..

Kaart & Routeplanner