Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Horst: hoenderhok in Loenen

Kasteel Buitenplaats

Hoofdweg 74
7371AK Loenen (gemeente Apeldoorn)
Gelderland

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Ter Horst: hoenderhok

Onderdeel 8: HOENDERHOK. Omschrijving Ten oosten van het hoofdgebouw staat een 19de-eeuws (XIXc) bakstenen hoenderhok. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken gebouwtje wordt overkapt door een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. In de kopse frontgevel met vlechtingen bevinden zich twee rondboog openingen waarboven twee rondboogvensters en een roosvenster in de top. In de achtergevel is een getoogde houten deur en een getoogd houten luik in de top. Waardering Het HOENDERHOK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - vanwege de decoratieve waarde; - vanwege de ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513529
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Horst: hoenderhok in Loenen

Ter Horst: moestuin met kas, koude bakken, houten en houten schutting

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 11: MOESTUIN MET KAS, KOUDE BAKKEN EN HOUTEN SCHUTTING. Omschrijving Naast de oranjerie ligt een rechthoekige moestuin a..

Ter Horst: ijskelders

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 12: IJSKELDERS. Omschrijving Ten oosten van het hoofdgebouw naast het hoenderhok gelegen ijskelders, bestaande uit drie bakstene..

Huis Ter Horst

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Ter Horst). Omschrijving Geheel omgracht, bakstenen kasteel in renaissance-stijl uit 1557 met een front van gep..

Ter Horst: historische tuin- en parkaanleg

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Omschrijving De structuur van de gaaf bewaarde formele aanleg uit circa 1800 wordt bepaald ..

Ter Horst: toegangshek

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 3: TOEGANGSHEK. Omschrijving Aan het begin van de oprit staat een laat-18de-eeuws toegangshek bestaande uit vier geblokte pijler..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ter Horst: hoenderhok in Loenen