Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ter Horst: toegangshek in Loenen

Overig

Hoofdweg 74
7371AK Loenen (gemeente Apeldoorn)
Gelderland

Bouwjaar: 1750-1800


Beschrijving van Ter Horst: toegangshek

Onderdeel 3: TOEGANGSHEK. Omschrijving Aan het begin van de oprit staat een laat-18de-eeuws toegangshek bestaande uit vier geblokte pijlers waartussen een dubbel spijlenhek met tussen- en zijstukken. Spijlen met speerpunten; krulvormige bovenligger van het hek. Waardering Het TOEGANGSHEK is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als markering van de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513524
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ter Horst: toegangshek in Loenen

Ter Horst: moestuin met kas, koude bakken, houten en houten schutting

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 11: MOESTUIN MET KAS, KOUDE BAKKEN EN HOUTEN SCHUTTING. Omschrijving Naast de oranjerie ligt een rechthoekige moestuin a..

Ter Horst: ijskelders

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 12: IJSKELDERS. Omschrijving Ten oosten van het hoofdgebouw naast het hoenderhok gelegen ijskelders, bestaande uit drie bakstene..

Huis Ter Horst

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Ter Horst). Omschrijving Geheel omgracht, bakstenen kasteel in renaissance-stijl uit 1557 met een front van gep..

Ter Horst: historische tuin- en parkaanleg

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Omschrijving De structuur van de gaaf bewaarde formele aanleg uit circa 1800 wordt bepaald ..

Ter Horst: brug

Hoofdweg 74
Loenen (Gemeente Apeldoorn)
Onderdeel 4: BRUG. Omschrijving Naar het voorplein een 18de-eeuwse brug bestaande uit bakstenen halfronde keermuren (circa1791) en een ho..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ter Horst: toegangshek in Loenen