Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerskotten, Garage in de Lutte

Woonhuis

Haermansweg 5
7587NW de Lutte (gemeente Losser)
Overijssel

Bouwjaar: 1927-1928


Beschrijving van Boerskotten, Garage

Omschrijving GARAGE op L-vormige plattegrond waarvan de gevels boven een plint van grijsbruine baksteen zijn opgetrokken in bruine baksteen. De nok van het samengestelde rietgedekte schilddak is voorzien van oranje vorstpannen. In de gespiegelde oost- en westgevel garagedeuren en direct onder het dakschild horizontale drieruits vensters. Links van de derde garagedeur in de zuidgevel een opgeklampte deur. Waardering Bij het huis behorende garage van algemeen architectuurhistorisch en stedebouwkundig belang vanwege: - de architectonische samenhang met het huis - de gaafheid - de ensemblewaarde als onderdeel van het complex (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513503
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerskotten, Garage in de Lutte

Boerskotten, Tuinkoepel

Haermansweg 5
de Lutte (Gemeente Losser)
Omschrijving Zeshoekige houten TUINKOEPEL onder overstekend kegeldak dat wordt ondersteund door een segmentboogfries op houten kolommen. H..

Boerskotten

Haermansweg 5
de Lutte (Gemeente Losser)
Omschrijving LANDHUIS van twee bouwlagen op rechthoekige plattegrond onder riet gedekt schilddak met oranje nokvorsten waarvan de dakschild..

Landhuis "De Haer"

Haerstraat 125
Oldenzaal
Inleiding LANDHUIS "De Haer" is in 1881 gebouwd in opdracht van de textielfabrikant Gelderman. Het pand in sobere eclectische bouwstijl is ..

Jachtopzienerswoning

Haerstraat 143
Oldenzaal
Inleiding JACHTOPZIENERSWONING, gelegen in de landschappelijke tuin van het voormalige (door L. Springer ontworpen) landgoed Kalheupink. De..

Antonius van Padua

Spoorstraat 2
Oldenzaal
Inleiding De rooms-katholieke neo-gotische basilicale kruisKERK, H. Antonius van Padua, is ontworpen door architect K.L. Croonen in opdrach..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerskotten, Garage in de Lutte

Foto's (1)