Vrijstaande schuur in de Lutte

Dorpstraat 47
7587AB de Lutte (gemeente Losser)

(1 recensie)

Beschrijving van Vrijstaande schuur

Omschrijving Vrijstaande SCHUUR uit ca. 1935, behorende tot het boerderijcomplex Dorpstraat 47, geplaatst aan de rand van het erf aan de linkerzijde (west) van de boerderij. De schuur is opgetrokken in een bruinrode baksteen en wordt overkapt door een met rode muldenpannen gedekt zadeldak, oorspronkelijk voorzien van witgeschilderde houten windveren. De geveltoppen zijn beschoten met groen geschilderde houten delen. In de voorgevel dubbele inrijdeuren onder een wit geschilderde betonnen latei, daarboven een hooiluik. Links en rechts van de inrijdeuren een staldeurtje met aan weerszijden een rechtgesloten, ijzeren stalraam. De linker- en rechter zijgevel zijn geleed door mestdeurtjes en rechtgesloten stalramen. In de achtergevel een betonnen latei waaronder zich oorspronkelijk dubbele inrijdeuren bevonden, thans dichtgezet met metselwerk waarin twee staldeuren. Links en rechts een staand, rechtgesloten stalraam. Boven de latei een hooiluik. In de schuur bevinden zich vijf houten ankerbalkgebinten. Waardering De SCHUUR is van algemeen cultuurhistorisch belang vanwege: - de karakteristieke en functionele vormgeving; - de mate van gaafheid van in- en exterieur; - als functioneel onderdeel van het boerijcomplex; - de ruimtelijke samenhang met de boerderij; - de beeldbepalende situering aan de rand van de oude kern van het dorp De Lutte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Recensies en ervaringen (1)

Vrijstaande schuur