Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Steenfabriek De Werklust: Kabelsysteem in Losser

Nijverheid Industrie

Oldenzaalsestraat 104
7581PW Losser
Overijssel

Bouwjaar: 1935
Architect: Gebroeders Osse


Beschrijving van Steenfabriek De Werklust: Kabelsysteem

Omschrijving KABELSYSTEEM (3) in 1935 ontworpen door de Gebroeders Osse ter vervanging van het smalspoor. Het kabelsysteem is onderdeel van het complex steenfabriek "de Werklust". Het systeem bestaat uit een stelsel van rondlopende kabels, die over wielen draaien. De plankjes met groenlingen worden van de kabel genomen en in de rekken van de droogloods geplaatst. De kabels kunnen van de ene naar de andere droogloods geleid worden. Waardering KABELSYSTEEM (3) gerealiseerd als onderdeel van het complex steenfabriek "De Werklust" is van architectuur-, cultuurhistorische en stedenbouwkundige waarde: - als uniek voorbeeld van een kabelsysteem in 1935 ontworpen en gepatenteerd door de Gebroeders Osse ter vervanging van een deel van het smalspoor. - vanwege de ligging van het kabelsysteem als verbindingselement tussen de vormloods en de droogloodsen. - als onderdeel van het complex steenfabriek "De Werklust" met een functioneel-ruimtelijke relatie van het kabelsysteem met de vormloods en de droogloodsen in het bijzonder en de andere onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513491
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Steenfabriek De Werklust: Kabelsysteem in Losser

Steenfabriek De Werklust: hoofdgebouw

Oldenzaalsestraat 104
Losser
Omschrijving RINGOVEN met SCHOORSTEEN (1) gebouwd als onderdeel van het complex steenfabriek "de Werklust" gebouwd in 1928 op rechthoekig g..

Steenfabriek De Werklust: Vormloods met watertoren

Oldenzaalsestraat 104
Losser
Omschrijving Vrijstaande VORMLOODS met WATERTOREN (2) gebouwd als onderdeel van het complex steenfabriek "De werklust" bestaande uit een op..

Steenfabriek De Werklust: Droogloods aan de noordzijde van de vormloods

Oldenzaalsestraat 104
Losser
Omschrijving DROOGLOODS gelegen aan de noordzijde (4) van de vormloods, gebouwd als onderdeel van het complex steenfabriek "De Werklust". D..

Steenfabriek De Werklust: Droogloods aan de noordzijde van de vormloods

Oldenzaalsestraat 104
Losser
Omschrijving DROOGLOODS gelegen aan de noordzijde (5) van de vormloods, gebouwd als onderdeel van het complex steenfabriek "de Werklust". D..

Steenfabriek De Werklust: Droogloods aan de zuidzijde van de Vormloods

Oldenzaalsestraat 104
Losser
Omschrijving DROOGLOODS gelegen aan de zuidzijde (6) van de vormloods, gebouwd als onderdeel van het complex steenfabriek "de Werklust". De..

Kaart & Routeplanner

Route naar Steenfabriek De Werklust: Kabelsysteem in Losser