Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woonhuis

Hoofmanstraat 33
2013DP Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 4 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de oostzijde van de Hoofmanstraat op de hoek met de Brouwerskade. Het korte symmetrische blok vormt de complete variant op Hoofmanstraat 6-10 dat hiervan de zuidelijke helft is. Hoofmanstraat 33-39 kenmerkt zich door een risaliet met ononderbroken gootlijst aan weerszijden waarvan drie volumes trapsgewijs terugspringen. Het middelste van deze terugspringende volumes is in hoogte gelijk aan de risaliet. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513346
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woningblok van 4 woningen

Brouwerskade 79
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Brouwerskade, de noor..

Woningblok van 10 woningen

Brouwerskade 59
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit tien woningen aan de Brouwerskade, de noord..

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de zuidzijde van de M..

Woningblok van 14 woningen

Merkmanstraat 1
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit veertien woningen aan de noordzijde van de ..

Woningblok van 13 woningen

Kopsstraat 2
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertien woningen aan de zuidzijde van de Ko..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Foto's (1)