Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 30 woningen in Haarlem

Woonhuis

Hoofmanstraat 14
2013DR Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 30 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertig woningen over het grootste deel van de westzijde van de Hoofmanstraat. De ten westen van de achtertuinen lopende spoordijk begint hier af te buigen naar het oosten. Het symmetrische blok staat op langwerpig, licht concaaf, grondplan dat door afwisseling van vooruitspringende en terugliggende onderdelen aan voorzijde (straatzijde) en achterzijde slingerend van karakter is. Het blok bevat aan de straatzijde vier vooruitspringende partijen met risalieten waarvan de gootlijst ononderbroken is. Deze partijen zijn achtereenvolgens geplaatst op beide hoeken en op gelijke afstand daartussen. De binnenste partijen zijn dubbel van samenstelling en bevatten elk vier woningen. De hoekpartijen bevatten elk twee woningen. De terugliggende partijen bevatten in totaal zes paarsgewijs geplaatste risalieten met doorbroken gootlijst en verdiepingloze uitbouw. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513345
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 30 woningen in Haarlem

Gemeenshapsgebouw

Hoofmanstraat 12
Haarlem
Omschrijving GEMEENSCHAPSGEBOUW aan de westzijde van de Hoofmanstraat, bestaande uit een vergaderkamer met bovenwoning en een voormalige bu..

Woningblok van 3 woningen

Hoofmanstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit drie woningen aan de westzijde van de Hoof..

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 9
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Hoofmanstraat nabij d..

Woningblok van 2 woningen

Hoofmanstraat 5
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit twee woningen aan de Hoofmanstraat nabij de..

Woningblok van 8 woningen

Anslijnstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Ansli..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 30 woningen in Haarlem

Foto's (4)