Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 3 woningen in Haarlem

Woonhuis

Hoofmanstraat 6
2013DR Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 3 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit drie woningen aan de westzijde van de Hoofmanstraat nabij de Zijlweg. Dit blok staat op min of meer half V-vormig grondplan en is vastgebouwd aan het gemeenschapsgebouw. De groepering van de kubistische volumes wijkt van de overige blokken af door het gebrek aan symmetrie. De volumes lopen trapsgewijs terug maar omdat het blok overhoeks staat ten opzichte van de rooilijn ontstaat hier een zaagtandpatroon. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 3 woningen in Haarlem

Gemeenshapsgebouw

Hoofmanstraat 12
Haarlem
Omschrijving GEMEENSCHAPSGEBOUW aan de westzijde van de Hoofmanstraat, bestaande uit een vergaderkamer met bovenwoning en een voormalige bu..

Woningblok van 2 woningen

Hoofmanstraat 5
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit twee woningen aan de Hoofmanstraat nabij de..

Woningblok van 4 woningen

Hoofmanstraat 9
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Hoofmanstraat nabij d..

Woningblok van 30 woningen

Hoofmanstraat 14
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertig woningen over het grootste deel van ..

Woningblok van 8 woningen

Anslijnstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Ansli..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 3 woningen in Haarlem

Foto's (1)