Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woonhuis

Hoofmanstraat 9
2013DP Haarlem
Noord Holland

Bouwjaar: 1921-1922
Architect: J.B. van Loghem


Beschrijving van Woningblok van 4 woningen

Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit vier woningen aan de Hoofmanstraat nabij de Zijlweg. Het korte symmetrische blok staat op rechthoekig grondplan en heeft alleen twee risalieten met ononderbroken gootlijst aan de voorzijde en een verdiepingloze uitbouw aan de tuinzijde. Van dit blok wordt de gootlijst op de hoeken door schoorstenen doorsneden. De gekoppelde risalieten hebben een ononderbroken gootlijst. Het betreft hier een dubbele versie van het aangrenzende blok Hoofmanstraat 5-7 en een verkorte versie van het blok aan Brouwerskade 59-77. Voor het overige heeft dit woningblok dezelfde kenmerken als genoemd bij de algemene complexbeschrijving Waardering Zakelijk-Expressionistisch woningblok van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische en typologische waarde, tevens van belang wegens stedenbouwkundige en ensemblewaarde als beeldbepalend functioneel onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe, naar ontwerp van J.B. van Loghem. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 513342
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Woningblok van 2 woningen

Hoofmanstraat 5
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehage gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit twee woningen aan de Hoofmanstraat nabij de..

Woningblok van 3 woningen

Hoofmanstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK, bestaande uit drie woningen aan de westzijde van de Hoof..

Woningblok van 8 woningen

Anslijnstraat 6
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit acht woningen aan de westzijde van de Ansli..

Gemeenshapsgebouw

Hoofmanstraat 12
Haarlem
Omschrijving GEMEENSCHAPSGEBOUW aan de westzijde van de Hoofmanstraat, bestaande uit een vergaderkamer met bovenwoning en een voormalige bu..

Woningblok van 30 woningen

Hoofmanstraat 14
Haarlem
Omschrijving Als onderdeel van het woningbouwcomplex Rosehaghe gebouwd WONINGBLOK bestaande uit dertig woningen over het grootste deel van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woningblok van 4 woningen in Haarlem

Foto's (1)